Wat wij doen

Onze aanpak

Onze werkwijze laat zich niet eenvoudig omschrijven omdat jij met jouw situatie, problematiek en omgeving uniek bent. Daarmee is ook ieder begeleidingstraject anders. De basis is onze systemische werkwijze en systeemgerichte aanpak. Dat houdt in dat wij kijken naar jouw individuele problemen maar altijd in relatie tot je omgeving en de systemen waar je deel van uitmaakt (dubbele blik). Door inzicht te krijgen in jouw plek, rol en de verhoudingen binnen de huidige systemen, maar ook het systeem van herkomst, kunnen we ontdekken waar belemmeringen zitten en waarom je steeds opnieuw vervalt in gedrag dat jou remt in functioneren en groei. Vervolgens gaan we aan de slag om die niet werkende patronen te doorbreken en/of te accepteren.

Onze aanmeldprocedure

Je kunt bij ons terecht voor hulp van A tot Z middels zorg in natura, het persoonsgebonden budget of via maatwerkconstructies. Ben je benieuwd of DwarsDoen iets voor jou kan betekenen, wil je meer informatie over onze dienstverlening of heb hulp nodig bij het aanvragen van een (maatwerk-)voorziening? Laat het ons weten!

Wij werken zonder wachttijden. Als je eenmaal bent aangemeld (de aanmelding voor de WMO verloopt via de gemeente), nemen wij contact met je op en volgt een intakegesprek bij jou thuis of op ons kantoor. Als we met elkaar gaan samenwerken heb je 1 vast aanspreekpunt en zorgen wij voor een vaste vervanging bij ziekte of vakantie.